Pastaträsket!
Har ni oxå hört att pasta inte är bra?
Jag gick till botten med det o det är inte så farligt, faktiskt..!!
Jag gick till botten med det o det är inte så farligt, faktiskt..!!
Vi ska akta oss för snabbpasta, då den bryts ner lika fort i magen som den kokas..
Det innebär att vi då får ett högt GI o dåligt mättnad..
Använd istället den pastan med längst koktid, allt från 8 min o uppåt är godkänt..
Viktigt är oxå att inte ta för mkt pasta till en portion.
Endast 1/4, o glöm inte att även äta protein till, alltså kött o fisk.
Även grönsakerna är viktiga, för pastan är fattig på antioxidanter..
Fullkornspasta
Som ni säkert förstår är den ju nyttigare.
Dels har den 5-10 % färre kalorier, mer fibrer än vanliga sorten o magen får mer att arbeta med.
Alltså mättar den mer...
Färgad pasta
Ofta förknippar vi färgad mat till nått onyttigt, men just pastan har fått sina färger från bla tomat o spenat.
Ni har kanske sett den svarta pastan..
O ville inte tro att det var sant när jag läste vart det kom ifrån..
Bläck från bläckfiskar..
Usch, men tydligen bra..:)
Nudlar
se upp!!
snabbnudlar e lika illa som snabbpastan.
Men e man tvungen o äta nudlar, välj risnudlar eller äggnudlar.
Men tänk på koktiden, ju längre, ju bättre...!
O ett sista tips..
Om pastan får ligga till dagen efter är Gi´t lägre, samma sak gäller potatis..
Så ska du ändå koka, så gör en extra portion.. :)
Källa: Pauluns Näringslära
Kommentarer
Trackback