Pastaträsket!

Har ni oxå hört att pasta inte är bra?

Jag gick till botten med det o det är inte så farligt, faktiskt..!!

Vi ska akta oss för snabbpasta, då den bryts ner lika fort i magen som den kokas..
Det innebär att vi då får ett högt GI o dåligt mättnad..

Använd istället den pastan med längst koktid, allt från 8 min o uppåt är godkänt..

Viktigt är oxå att inte ta för mkt pasta till en portion.
Endast 1/4, o glöm inte att även äta protein till, alltså kött o fisk.
Även grönsakerna är viktiga, för pastan är fattig på antioxidanter..


Fullkornspasta
Som ni säkert förstår är den ju nyttigare.
Dels har den 5-10 % färre kalorier, mer fibrer än vanliga sorten o magen får mer att arbeta med.
Alltså mättar den mer...

Färgad pasta
Ofta förknippar vi färgad mat till nått onyttigt, men just pastan har fått sina färger från bla tomat o spenat.
Ni har kanske sett den svarta pastan..
O ville inte tro att det var sant när jag läste vart det kom ifrån..
Bläck från bläckfiskar..
Usch, men tydligen bra..:)

Nudlar
se upp!!
snabbnudlar e lika illa som snabbpastan.
Men e man tvungen o äta nudlar, välj risnudlar eller äggnudlar.
Men tänk på koktiden, ju längre, ju bättre...!

O ett sista tips..

Om pastan får ligga till dagen efter är Gi´t lägre, samma sak gäller potatis..
Så ska du ändå koka, så gör en extra portion.. :)

Källa: Pauluns Näringslära


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0