Kyligt värre..

vintern har verkligen kommit med stormsteg o vi har haft neråt 17 grader kallt.. Fina dagar men lite för kallt för min smak.. 
Mitt tanklock frös fast men med hjälp av vänner så lyckades jag få upp det o tankade fullt idag.. hänglås på jobbet va näääästan omöjligt att få upp o sånt är inte jättebra när kunder väntar på produkterna..  så här fint va det kl 11 idag på jobbet:)
Ikväll är det inte mer än 7 minus vilket är helt ok:) ikväll har jag pysslaT lite, det händer inte ofta men när de väl gör de så är det kul:) denna gången blev det en present till nyårsvärdinnan:) vad det blev får ni se senare..
 Nu har jag ynka 4,5 timma kvar o jobba i år o det är på nyårsafton.. Så imorgon är jag ledig o det firar jag med en caribien dream i soffan med extra Tjocka sockar, tror inte värmen inne är som den ska...
 
Kaaaaallt... 

Julen är här..

började ledigheten med uppesittarkväll med ett glatt gäng.. 
det blev gröt, glögg, must, hembakat o godis till Bingolotto.. Trots endel hopplösa försök till binog så slår vinsten till mot slutet av programet o jag vinner en tusenlapp mat på lottnummret! 
Satt ruskigt bra o jag blev både chokad o glad:) 
mätta o Goa tackade vi för kvällen o väntade in julaftons morgon.. 
Vid 11 tiden styrde jag bilen full med klappar ner till vrum o föräldrarna.. Syrrans familj hade precis kommit o bror med familj Kom i måndags kväll.. efter lite goglögg o hälsande på alla så kom morbror oxå.. Maten va i full gång o mamma åkte o hämtade mormor.. I år satt vi hela 14 pers vid bordet.. O det va 10 år sedan vi hade jul med norgebarnen.. Det va lika roligt för mormor o morbror att ha dom med som för dom att få fira med oss.. 
Vid 4 tiden kom tomten o klapparna va utdelade o öppnade om loppet av en kvart.. frågan är o de ens hann förstå vem allt va ifrån.. Men nöjda o glada blev dom iaf:) 
dock får jag byta Elias crosshandskar då de va för små..:/ konstigt nog hade jag o kine lyckats köpa exakt likadana pyjamaser till Tuva.. Fast hon i Norge o jag i Sverige.. Haha men de va olika stl så hon har o växa i, tuvafisen.. Tjejerna va i full gång med sina klappar efteråt så de fick o göra resten av kvällen.. Elias körde så klart hockey med full utrustning o ny klubba o pucken fick bli en apelsin:D 
det är verkligen barnens tid detta.. 
Medans jag är nöjd med sällskapet o mammas mat:P 
under kvällen föll det lite snö o blixthalkan slog till så blev en lugn hemfärd.. 
jag vill tacka för julklapparna jag fick i år, deT uppskattas enormt... 
Hoppas ni haft en bra julafton o ha en god fortsättning allihop!! 
 

2 dagar kvar!

sen är det julafton o tre dagars ledighet med släkt o vänner.. i år är vi hela familjen som firar jul ihop, ja till o med mormor har planerat att komma så länge hon är pigg o orkar.. Därför känns det så viktigt att allt går vägen.. Jag o mina as till hjärnspöken bråkar lite extra nu.. Det här med o ta ut glädje i förskott är inget jag gör längre.. 
Det finns ett ordspråk som lyder " ta alltid ut glädjen i förskott, det värsta som kan hända är att du varit glad i onödan"
hade det varit så enkelt så hade jag gärna gjort de!! 
Ja har två arbetsdagar kvar som jag inte alls känner för.. 
De sista är alltid så dryga!! 
I eftermiddag har jag o A slagit på stort o bakat inför uppesittarkvällen.. Blev saffransbullar m mandelmassa o kardemumma, pepparkakor o vit chokladkub med saffran o apelsinsmak.. 
Det ni!!
 
Nu ska jag krypa ner o vänta in en ny vecka..
hoppas ni har julstökat klart snart så ni får andas ut o njuta av julens lediga dagar!!:) 
kramar

Ledighet

en tisdag med ledig dag är ju inte helt fel.. 
Sov lite fär länge men vid tolvtiden gick jag ner på stan o kollade butiker o torget.. Efter 2 timmar va jag hemma igen o gjorde lite middag.. Vid 4 va jag rastlös igen så jag tog bilen o slängde lite glas o papper o kikade bort till Karlssons o butikerna runtomkring.. På Jysk hittade jag dessa glöggkoppar.. 
De är ju så fula så de är söta haha.. Lagom stora oxå.. Så det blev 4 st godingar så alla har varsin kopp på uppesittarkvällen.. Även lott är fixad!! 
På vägen hem tyckte jag bilen betedde sig konstigt så svängde in på Statoil o kollade luften i däcken (vuxenpoäng till mig).. Tomgången va nere på 600 varv o bilen orkade nästan inte hålla igång så efter ett samtal till lina så lugnade jag mig o körde vidare.. Det som oroar mig mest är att den tickar mkt mer än vanligt ibland, men ska väl göra som jag blir tillsagd, köööör o sluta lyssna:D nu har jag betalat räkningarna o lyssnat på sons of anarchymusik.. Känns konstigt att allt är slut nu.. Jag har väl blivit lite av en sonsoholic;) bästa serien ever! Nu ska jag slänga fram minneslådan o läsa igenom lite brev o annat skoj/ledsamt.. hade brevvänner som liten o det är kul att jag har dom kvar.. Jag skulle vilja ha mer spännande historia från mina nära o kära som lämnat oss.. Dagböcker från farmors unga år skulle va jättekul att läsa.. Så därfär sparar jag mkt som kan kännas värdefullt en gång i tiden.. Nu är det bara en vecka kvar till julafton.. Hua vad tiden går fort nu.. Nu ska vi alla se till o hålla oss friska o krya..!! Punkt slut!

Lucia

igår kom det blasksnö, men de va borta idag.. O blåste gjorde det inte heller som de sa. Skönt de! Efter en god frukost med tomtegröt så försökte jag ta tag i dagen men det va svårt.. Förkylningen är svår att bli av med:( fick iaf bort disken o golven blev rena innan jag hoppade in i duschen o fick på mig ett ansikte.. Igår gick jag osminkad hela dagen för jag orkade inte o det kliar i ögonen.. Runt tre drog jag mig mot Virserum för kaffe hos pappsen o lite resesnack.. innan jag åkte hem gick jag på lucian i kyrkan.. De tjejerna som stod där framme är samma tjejer jag hade på fritids. Dessa barn som idag är vuxna och är just i den åldern då ALLT händer.. Festerna, kärleken, gymnasieval, framtidsplaner.. Sjukt va tiden går fort..suck.. De va superduktiga och förtjänade verkligen sitt smycke! Även de små barnen höll igång o sjöng jättefint..
 
Virserums kyrka valde att skänka kollekten till musikhjälpen som i år samlar in pengar för att stoppa spridningen av hiv. Bra gjort tycker jag:) nu ska jag sova så jag kommer upp i tid till planerade promenaden imorgon.. Är jag piggare blir det pump på kvällen oxå.. 

Mosters tomtenisse

det här med syskonbarn är ju magiskt.. Deras framsteg, deras leenden och raka ärlighet är underbart! Idag va det åter igen dags för lucia på dagis för Elias.. Kl ringde 06.30 o det va mörkt o lite regnigt men vid 7 spred barnen ljus i mörkret av fin sång o stämning.. Det är kul att se hur den lilla killen som i början av åren stått trött o blyg idag står o sjunger sångerna o hänger med i rörelserna.. han hade idag mamma, syster, faster o moster på plats o det va kul att syrran äntligen fick möjlighet att se honom:) han gör mig stolt, o borde vara det oxå! 
Vid 8 tiden öppnade sig himlen o snöblask vräkte ner., från ingenstans blixtrade det blått o en åsksmäll kom direkt efter., hur sjukt som helst!!! Nu är det mest blask på backen o blåser lite.. Jag ska idag försöka fixa de senaste klapparna o städa lite.. Skulle tränat ikväll men en förkylning stoppar mig.. :( irriterande!! Så det blir en lång dag känner ja.. Får försöka kurera mig lite.. måste bara visa min fina amaryllis oxå!
 

Sandsjöfors julbord

för tredje året i rad fick det bli julbord i sandsjöfors.. Det är fint o stämningen är mysig o maten är god.. Dock besviken på någon form av mamma scans köttbullar hmm..
Vi va där till ca 19 o när klockan slog 21.30 o sean banan spelades i högtalarna tackade vi för oss:D efterrättsbordeT är ju livsfarligt o jag åt som varje år för mkt av allt.. Men bäst va ankbröst o varmrökt lax.. Mums!!  jag körde på temat svart/guld ikväll...
Kul o få känna sig lite fin ibland.. Nu har jag o min matkoma bestämt oss för säsongsavslutning av dicte i sovrummet med lite tända ljus.. Jag uppskattar sovmorgonen som väntar imorn!! Men måste slå ihop lite mat innan jobbet kallar.. Tack för ikväll Sävsjö o resterande tomtar från butik 261;) 

Så fick det bli...

Gran Canaria, San Augustin i februari...
Fick för ett par dagar sedan frågan om o följa med föräldrarna utomlands igen...
Med blandad förtjusning fick jag lite smått panik, som vanligt:D
 
Idag kom frågan igen, o jag har nog aldrig tänkt så mkt fram o tillbaka som denna ggn...
Valde att åka ner till päronen o kolla på datorn på den resa de planerat..
Mor ringde o pratade med resebolaget om hur det blir om jag ville ha eget dubbelrum som sist, men detta hotellet erbjöd inte dubbelrum för en person så länge jag inte betalade fullpriset...
Så vi fortsatte letandet o valde att helt enkelt ge upp San Augustin o titta på Playa de Ingles istället..
Men alla hotellen va mitt i stadssmeten vilket inte kändes lockande då vi blev bortskämda med en trapp ner till stranden i Alcudia...
Så några samtal senare och lite funderande så kom vi tillbaka till det första hotellet, o där hade de "juniorsvit" på 45 kvm.. (min lägenhet är på 44 kvm:D) o där va det plats för 3 pers.
Fanns bara ett rum kvar, o pressen kom ordentligt..
De ville ju så gärna åka, men ville jag?
För pengar finns, semesterdagar oxå..
Men finns nerverna?
Är de laddade sedan sista resan, alltså för 2 (!!) månader sen..
 
Hjärnan gick på högvarv o det blev kaos i skallen på mig..
Efter en promenad till butiken med syskonbarn och päron så valde jag att tacka ja...
Mamma sa, - då går jag in o bokar oss..
Gör det, svarade jag..
Då lyfter pappa handen o  gör en High Five! :D
Antar att jag valde rätt beslut.. haha...
 
Så nu har jag bestämt mig för att ta en dag i taget..
Försöka tänka och leva i nuet...
Det är mkt som ska hända innan resan och jag kan inte fundera på det nu, då ballar jag ur totalt...
Resfeber och nojjor för allt o lite till..
 
Jag ska se till o ha ett bra slut på detta året och lägga fokus på rätt saker...
 
Det finns saker jag inte kan styra över, o jag måste försöka acceptera det jag kan och inte kan förändra och inte låta det ta över helt!
 

!
 

Den tragiska sanningen...

De som träffar mig ser den, kroppen..
men de som inte ser mig så ofta tror säkert att jag tränar på och är duktig..
O visst, det gör jag..
Mellan 2-3 pass i veckan..
Men det syns inte eftersom jag inte sköter maten o sockerbehovet har varit/är extremt..
En dag utan något förbjudet va läääänge sen...
O är det en bra dag då äter jag kanske överdrivet mkt för att det kompenserar det "svullandet" jag håller mig ifrån...
Ibland handlar det inte om just behov av socker, det handlar snarare mer om känslan att krypa ihop i sofffan o få tugga o tugga o fylla mig med godsaker..
känslan att få ha det där kvällsmyset, o jag är nog inte ensam om o tycka att det är just godis, bakverk eller pizzor som fyller funktionen.. det blir inte samma sak om man kryper ner under filten med ett par knäckebröd eller en frukt..
Det är iaf vad min hjärna bestämt nu för tiden...
 
Som ni vet så va jag enormt glad o stolt över att äta sunt, i tidsmönster och rätt mängd i hela 5 månader...
O vågen sa bara POFF, -14 kg rann av denna kroppen..
O jag va så glad över att sockret inte va ett behov längre...
Kroppen sa till när jag skulle äta o jag va aldrig övermätt..
Men sen kom det, yrseln..
Jag hade lågt blodsocker o när jag skulle ta en frukt för att höja det så tog det emot, en HEL frukt va ju inte bra, den innehåller ju så mkt fruktsocker (som kan öka sockersuget) o det va ju faktiskt inte rätt tid att äta igen..
Tidsmönstret va ju viktigt, men att mitt mående va viktigt tänkte jag inte på alls..
jag hade ju gått ner, jag va ju smal, igen...
Men idag ser jag på foton o ser att jag var FÖR smal...
 
 
Idag kan jag med en stor suck säga att jag är tillbaka på ruta 1 igen...
Att det kunde gå så här snett, o så här snabbt har väl egentligen inte med kroppen o göra..
Det är huvudet..
En ond cirkel...
Jag kan gå ner, så jag njuter nu en stund o äter det jag saknat o sen tar jag tag i det igen..
Men det där "sen" kom aldrig...
Jag lyckades så bra för att jag gick All In..
Jag stod vid köksbänken timtal o gjorde matlådor, vägde det mesta o mixade smooties...
Jag följde allt till punkt o pricka o jag tränade ca 4 ggr i veckan..
Det funkade ju, iaf ett tag..
För jag är en av dom som tillslut tröttnar...
Jag vill inte behöva tacka nej till middagsbjudningar eller ta med matlåda..
jag vill inte behöva stå emot trevligheter för att jag inte har möjlighet att äta mina bestämda mål just DET klockslaget..
Jag va tex i Växjö o handlade i somras..
När det va dags för mellanmål gick jag ut i bilen o tog min smootie o fortsatte sen..
Ett äpple i väskan gick ju inte, för det va inte rätt mängd kacl..
Hör ni hur sjukt?
Jag ska varken tävla i någon fitnesstävling eller är tvungen att bevisa nått för någon annan..
jag är ju bara människa o vill kunna leva normalt men ändå slippa känna mig som en säl..
Jag skriver "känna" för skriver jag "se ut" så vet jag att någon säger - det ser du ju inte ut som!!
Men det handlar om hur man mår mer än hur man ser ut...
 
Jag har under de senaste 10 åren jojobantat enormt..
Jag har varit på min vikttopp på 89 kg, sen har jag varit nere på 61 kg...
O det har svängt fort....
Det är så ledsamt när kläder man tycker om bara ligger o tar plats o gör mig påmind om hur bra jag var, vilket jobb jag la ner...
Men sen sitter man i soffan o tycker synd om sig själv..
Men vem tvingar mig att tugga`?
vem tvingar mig att handla just det där sötsliskiga..?
Jo jag...
 
Jag vill hitta en balans..
En balans mellan träning och kost..
Jag vet så väl att allt handlar om energi in och energi ut...
Tränar jag som jag ska så kommer jag kunna äta en godsak då o då..
Inte varje dag, inte varje vecka men när jag känner att jag är värd det, på riktigt...
Sen ska jag inte behöva sitta o äta husmanskost utan smör, grädde, och vitt mjöl..
Det är MAT, och jag vet hur en talriksmodell ser ut..
Det borde inte vara så svårt!!

Säga vad man vill om Fitnessfigten, det funkar, absolut..
men det sätter konstiga tankar i rullning och det är inte bra...
 
Men man får kämpa vidare..
Det är lätt att falla för frestelser..
Eftermiddagen är värst då man blir trött efter lunchen o man vill ha en extra kick...
o vips så står man där med nått sött och gott..
Men det SKA inte behövas...
!!
 
Detta är den tragiska sanningen om vad jag gjort mot mig själv på bara några få månader...
 
BOOM... Det skiljer hela 15,4 kg mellan bilderna...:(
 
Det svåra är inte att gå ner, det är att stanna...
Jag kan köra fitnessfighten igen, o jag kommer gå ner..
men det är ju uppenbart att det inte håller i längden..
Har ju gjort det tre ggr nu...
 
Mitt stora bekymmer är sättet att tänka..
Att hantera situationer som får mig att vilja äta som jag gör..
Tröst, tristes, okoncentration, panik.. ja listan är lång..
O som alla vet så räddar man inte någon situation genom att tugga...
Den försvinner inte genom att äta tills man mår illa, eller tills hjärtat rusar eller tills huvudet spricker av huvudvärk..
 
Jag måste hitta en balans, och jag ska hitta den!!
 
End of story....

RSS 2.0