Monday people, Monday!

Antingen kan vi hata den, eller älska den..
Känns det som att börja om, eller starta på nytt?
Det avgör bara du själv..

Jag valde att starta på nytt..

Kände mig lite extra snygg på jobbet i de nya arbetskläderna..
Ingen för stor grön tröja o hängande jeans..
Slimmad skjorta o sköna fritidsbyxor funkar mycket bättre..
Efter 8 timmar blev det hem o hoppa i träningsskorna o bränna av en Combatpass, ja, det är ju mååååånda!!
Tror att jag är på bättringsvägen vad det gäller "förkyldningen" vilket känns finfint..
Dock blev det kära återseendet framflyttat en vecka då tiderna inte gick ihop..
Men den som väntar på nått gott väntar ju aldrig för länge sägs det:)

Har bestämt mig för att köpa ännu en bok..
Fuck your fears av Johannes Hansen..
Vilken man säger jag bara!!
Så klok!

Ett exempel på en text han skrivit på facebook...

"Huvudet fullt med tvivel och bröstet med tryckande ångest.
Ja, det är okej att allt känns jobbigt och svårt, i en halvtimme typ. Sen har du fått din tid tycka synd om dig själv den här måndagen. Du behöver ju inte göra det värre än vad det är.

Det är en ny vecka, en nystart i ett land som blir kallare för varje timma som går. Så är det, inget du kan ändra på. Du kanske sitter i bilen, på tåget eller bussen, eller vid frukostbordet, med en torr fralla och stirrar med trött blick ut i mörkret. Benen är tunga, motivationen är låg.

Men om du läser den här texten har du det bättre än dom flesta. Lyft blicken, slå på en akustisk kärlekslåt och värm upp hjärtat, knyt näven luta dig över till grannen på bussen och säg "bump it" eller gör tio armhävningar till tung housemusik. Om du skulle vilja hitta något att vara tacksam för, vad skulle det kunna vara? Vad behöver du tänka för att skratta åt dina små skavsår? Att du faktiskt har ett busskort?

Hur löjligt du ser ut där du sitter och med flit äter världens mest näringsfattiga frukost? Att du över huvud taget tycker att dina problem är problem? Jag vill berätta något för dig som du kanske aldrig har tänkt på och jag behöver din fulla uppmärksamhet. Det här med att lära sig att byta fokus, skratta åt sig själv eller bli taggad utan anledning - det är de absolut mest värdefulla tillgången du kan träna upp. Förstår du hur det kommer att påverka allt du gör över en livstid? Det är typ hela jobbet. Det är precis just nu, när du absolut inte vill rycka upp dig som det är avgörande att du gör det ändå. Att du fortsätter framåt fastän din inre röst gnäller som en femåring efter pigelin-glass. Det är inte bara viktigt för dig utan för alla i din omgivning. Alla människor som du påverkar varje dag. Så kom igen nu, ge det en chans - släpp skiten du bär på. Idag gör du vad dom andra "inte pallar" så att du i framtiden kan göra det som dom andra bara kan drömma om. Glädjen är inte långt borta. Men du måste söka upp den."

Tror att denna boken har mycket att ge oss alla...

Avslutar ikväll med
MOD ÄR EN MUSKEL SOM VÄXER NÄR DU UTMANAR DINA RÄDSLOR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0